В Україні з’явився онлайн-асистент фермера

18 вересня 2019 3593 0
В Україні з’явився онлайн-асистент фермера

Сайт Kurkul.com вперше запрацював ще у 2015 році, і за короткий час став головним інформаційним ресурсом для українських фермерів.

За 2018 рік нашими читачами стали 1 мільйон людей, а за 8 місяців цього року ― вже більше мільйона! Сьогодні нас переглядає понад 200 тис. унікальних відвідувачів щомісяця. У кожного четвертого читача сайт додано у закладки, за що ми безмежно вдячні усім прихильникам.

Проте аграрний ринок, технології та запити фермерів не стоять на місці і швидко змінюються. Щоб відповідати новим вимогам та бути зручнішим для користувачів, Kurkul.com змінює дизайн та концепцію роботи, перетворюючись на інформаційно-сервісний сайт.

«Фермер у 2015-му році і фермер у 2020-му ― це різні люди. Колись ми всі закуповували насіння чи добрива обдзвонюючи склади, зараз ― робимо це через додаток на смартфоні. Колись зерно забирав з поля «камазист» Володя, а зараз ми сертифікуємось та експортуємо самотужки. Рівень задач, їх кількість та різноманітність тільки зростають. Тому мета нашої нової концепції ― полегшити життя фермера, створивши для нього онлайн-кабінет, де він отримає всі потрібні дані, не залишаючи однієї сторінки», ― прокоментував перезапуск сайту Микола Сирота, його головний редактор.

Відповідно до нової концепції, змін зазнає і логотип сайту. Теглайн «Головний сайт для фермерів» змінюється на «Онлайн-асистент фермера».

Одразу на головній сторінці сайту Kurkul.com відтепер можна знайти автоматичні сервіси прогнозу погоди, моніторингу цін на зерно в портах, оголошень про продаж ЗЗР, техніки, добрив, промислових потужностей. 

Також додано зручні довідники з різних галузей аграрного бізнесу, які будуть постійно оновлюватись та доповнюватись, календар аграрних подій, додатки наших партнерів ― сайту АgroRobota.com.ua та Feodal.online, де постійні читачі будуть бачити оновлення статусу власних запитів. 

«Найближчим часом буде реалізована функція, яка дозволить постійним читачам фільтрувати дані на головній сторінці, налаштовувати її для себе, щоб під час нових заходів бачити корисну та цікаву для конкретної людини інформацію. Наприклад, новини за обраною темою або регіоном, ціни на певну культуру у вибраному порту, погоду для свого населеного пункту, відповіді на розміщені на АgroRobota вакансії тощо. Це буде справжній особистий робочий стіл фермера», ― ділиться планами розвитку сайту Микола Сирота.

Пропонуємо вам уже зараз оцінити зручність нового дизайну за посиланням та просимо відповісти на наше опитування щодо оновлення сайту.

Виконано за допомогою Disqus