Реклама

Кабмін розглядає декілька кандидатів на голову Мінагрополітики

10 травня 2024 127 0
Кабмін розглядає декілька кандидатів на голову Мінагрополітики

Наразі розглядається два варіанти щодо подальшої долі Міністерства аграрної політики та продовольства, а також декілька кандидатур на посаду міністра.

Про це повідомляє AgroPolit.com, посилаючись на власні джерела в Кабміні та Верховній Раді.

Як зазначає видання, розглядається варіант ліквідації аграрного міністерства та об’єднання його з Міністерством економіки України, а також збереження Мінагро у складі Кабміну з призначенням нового міністра. Консенсусу у цьому питанні наразі немає.

Щодо кандидатур на посаду міністра, є декілька варіантів:

  • народний депутат від «Батьківщини», член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, а також колишній член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Вадим Івченко;
  • голова об'єднання «Агро-Продовольча Рада», голова Всеукраїнського конгресу фермерів Іван Слободяник;
  • заступник голови ВАР Денис Марчук;
  • екснардеп аграрного комітету Олексій Мушак;
  • народний депутат «Слуга народу», колишній заступник голови «Української аграрної асоціації» Мар'ян Заблоцький.

Співрозмовник AgroPolit.com зауважив, що дебати тривають, наразі немає кінцевого рішення, але його мають прийняти найближчим часом.

«Але цілком вірогідним може бути і варіант в.о. міністра Тараса Висоцького, який до моменту звільнення Миколи Сольського був першим заступником міністра», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вчора, 9 травня, Верховна Рада звільнила Миколу Сольського з посади міністра аграрної політики та продовольства

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама