Що говорять фермери про «АГРО-2016»?

АГРО-2016: враження фермерів

Служба новин 17 червня 2016 202 0

Звичайні будні. Київ потонув у метушні, гуркоті машин, перегукуванні перехожих. Але в нас цього дня на душі було якось особливо світло та святково…

Під’їжджаємо до ВДНГ. Ще здалеку видніються трактори та ковші навантажувачів. Зацікавлений таксист вдивляється: «Це якась будівельна виставка?». «Ні, аграрна!», ― гордо відповідаємо ми.

Отже, ми на «АГРО-2016»! Цього року наша команда не просто блукала між стендами, а й презентувала власні плоди клопіткої журналістської роботи.

До речі, саме з виставки і почалося святкування п’ятиріччя медіахолдингу Латифундист Медіа. Поряд зі знаними виробниками сільгосптехніки ми також представили свій стенд, на який однією з перших завітала заступник міністра Мінагропроду Владислава Рутицька. До речі, за ці кілька днів офіційних осіб до нас зазирало чимало: Радник з питань сільського господарства Посольства Франції в Україні Ніколя Перен, голова Аграрної партії України Віталій Скоцик, президент Асоціації тваринників України Ірина Паламар, президент Земельної спілки України Андрій Кошиль, старший менеджер з комерційної стратегії AgroGeneration Сергій Курбатов… усіх не перерахувати.

Проте найголовнішими та найважливішими нашими гостями все ж були наші читачі!

Цього разу ми пропонували учасникам виставки пройти аграрний лабіринт: відповісти на запитання, підготовлені журналістами наших видань та отримати подарунки. Бажаючих взяти участь знайшлося чимало. В обмін на подаровані позитивні емоції просили учасників поділитися власними враженнями від виставки.

«Особисто я приїхав на «АГРО-2016» для того, щоб подивитись на техніку. Взагалі дуже добре, що такі виставки є. Адже тут можна безпосередньо уточнити всі нюанси стосовно купівлі та використання техніки, яку пропонують різні компанії. Для мене в пріоритеті досить різні виробники сільгосптехніки. Серед таких, наприклад, компанія АСТРА. Наразі хочу придбати запасні частини на техніку, яку вже маємо в використанні. Приїхав я сюди з колегами. Моїми попутчиками стали головний інженер та механік. Будемо дивитись на техніку в дії!», ― говорить заступник директора з рослинництва ПП «Імпак» Олександр Колодницький.

Далі ж ми познайомилися з Григорієм Шерстюком з ФГ «Голден Ленд», що на Черкащині. У своєму господарстві чоловік комбінує різні види діяльності, тож на виставці відвідує як стенди зорієнтовані на рослинництво, так і на тваринництво.

«Ми тримаємо свиней. Тож мета сьогоднішнього приїзду ― реконструкція приміщень для тваринництва. Хочемо подивитися на техніку, що вже була в використанні. Загалом ми забезпечені технікою відсотків на 80. Але от зернозбиральної не маємо. Тут прагнемо ознайомитись з різними компаніями, подивитись на їхні пропозиції. Може щось і підійде нам як за ціною, так і за функціональністю», ― коментує пан Григорій.

За технікою приїхала й Олександра Бойко, що представляє господарство «Людмила». ФГ займається рослинництвом. Як висловилась Олександра, вирощують все, окрім буряку, бо вважають цю культуру не вигідною для сучасного українського фермера.

«Я приїхала на виставку, бо маємо необхідність оснащитись лущильником і трактором. Дуже добре, що змогла вирватись. Сьогодні свято і людей на виставці багато. Аби не цей факт, то всі були б в полі», ― говорить вона.

А от наступний гість аграрного лабіринту поділився з нами своїм розчаруванням від побаченого на виставці. Василь Кравець з ФГ «Світлана» має до 50 га землі, на яких вирощує кукурудзу, соняшник, пшеницю і сою. Говорить, від виставки очікував більше корисної інформації для фермерів.

«Для малого та середнього бізнесу тут нічого немає. Ця техніка для тих, у кого більше тисячі гектарів землі. Раніше і трактори «Білоруси» були, і нашого виробництва, а зараз тут для дрібних фермерів нічого не бачу», – скаржиться чоловік.

Ще один наш гість ― Володимир Череп (ФГ «Череп ВВ») зізнався, що на подібних виставках буває доволі часто. Зазначив, що вважає їх досить корисними, адже тут можна побачити все не «на картинках», а на власні очі. Сам же приїхав по сівалку, якої так не вистачає його господарству.

Тож, як бачимо, цьогорічна виставка стала дуже доречною для більшості присутніх. Є на що подивитися та з чого обрати. А ми, аби згладити їхні постійні роздуми над філософією аграрного буття, запропонували кожному перевірити власне аграрне IQ та ще й отримати пам’ятні призи. Не все ж тільки дивлячись на новопридбані комбайни та трактори про виставку згадувати. І, до речі, вже маємо переможців нашої лотереї, участь у якій взяли всі, хто зареєструвався для проходження нашого аграрного лабіринту.

Отак в дружніх бесідах, обміні контактами, купі інтерв’ю і промайнула виставка «АГРО-2016». Але це не привід для суму. Читайте Kurkul.com — ми Вас підбадьоримо!

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою