Європейський логотип сертифікації органічних продуктів

Розвиток органічного сектору в Україні у 2016 р. — інфографіка

Служба новин 6 березня 2017 241 0

Українські малі та середні аграрні компанії, що виробляють якісну органічну продукцію за всіма відповідними правилами ЄС, досягають неабияких успіхів на міжнародному рівні, але змушені боротися за виживання в рідній країні.

Наразі в Україні нараховується 210 сертифікованих органічних господарств, а загальна площа земель, зайнятих під органічне сільське господарство, становить 410,55 тис. га (близько 1% від земель сільськогосподарського призначення).

Також сертифіковано 530 тис. га дикоросів. Понад 80% виробленої продукції спрямовується на експорт. Головними імпортерами української органічної продукції на сьогодні є країни Європейського Союзу, але географія експорту поступово розширюється.

Як стверджує Сергій Галашевський, директор органу сертифікації «Органік Стандарт», експорт української органічної продукції зростає дуже швидко. Тільки оператори органічного ринку, яких сертифікує «Органік Стандарт», експортували в 2016 р. понад 164 тис. т органічної продукції».

Малим та середнім підприємцям сьогодні нелегко: мусять дуже швидко реагувати на зміни, шукати своє надійне місце на ринку. На щастя, цей процес самовизначення й розвитку нарешті починає отримувати державну підтримку: Міністерство аграрної політики та продовольства України заявляє про пріоритетність розвитку малого та середнього агробізнесу в найближчі роки.

Докладніше про розвиток органічного виробництва в Україні читайте в нашій інфогрмаційній графіці.

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою