Соя вже чекає на нас!

АгроЕкспедиція «Соя 2017»: шукаємо кращий біб України разом!

АгроЕкспедиція Соя 2017 20 липня 2017 386 0

Ранок починається з кави, а серпень — з АгроЕкспедиції «Соя 2017». Наша невгамовна команда скучила за просторами полів, тому останній місяць літа вирішили розпочати саме серед родючих нив.  А щоб було ще цікавіше, вирішили інспектувати примхливу сою.

До речі, цього разу буде не проста АЕ, а ювілейна, адже це — 25-й виїзд! Тож прогавити не можна!

Наш кроп-тур розпочнеться 1 і триватиме до 11 серпня. Як і завжди, ми запросили до нашого екіпажу експертів. Перевіряти сою разом з агроекспедиторами вирушать партнери з компаній BASF, «Бізон-Тех» і ПАТ «Креді Агріколь Банк».

Що було, те загуло?

Минулого року ми вперше спробували розібратися, в якому ж регіоні найкраща соя. Дізналися, що популярність культури в Україні дещо впала: в деяких господарствах від неї відмовляються через несприятливі кліматичні умови, в інших — сою витісняє горох. Але, все одно, ця культура залишається однією із найпопулярніших в Україні і її можна зустріти ледве не в кожного другого аграрія.

Соя

В 2016 р. більшість господарств прогнозували врожайність на рівні 2,5-3 т/га. Підсумкові ж результати по Україні виявилися не набагато меншими — 2,3 т/га. Але на що чекати цього року? Частина регіонів потерпає від посухи, в інших ― посіви сої побило градом, а подекуди зовсім не просто досягти високих показників урожайності через несприятливі кліматичні умови.

Як українські аграрії борються з природніми катаклізмами, рятуючи кожен центнер? Які нові технології застосовують для збільшення урожайності? Хто ж перемагає — соя чи горох? Чи зможуть хлібороби досягти минулорічних показників? 

На всі ці питання ми спробуємо відповісти під час АгроЕкспедиції «Соя 2017»!

На що ж чекати?

Ми радо поділимося з вами секретами агротехнологій зі всієї України. Розповімо, як же ведуть господарство фермери серед відрогів Карпат, наддніпрянських схилів та степів Південної України. Дізнаємося про підтримку соціальної сфери агропідприємствами, проінспектуємо парк техніки, а може викриємо факти рейдерства?

Соя

Як і завжди, ми будемо працювати в режимі он-лайн і ви кожного дня матимете змогу дізнаватися найсвіжішу інформацію з нового регіону, а в кінці зробимо традиційний аналіз ринку сої в Україні.

А можна з вами познайомитися?

Ми завжди раді новим знайомствам, тому якщо вам є чим похвалитися та показати що саме ваша соя — найкраща в Україні, запрошуйте нас до себе! Пишіть листи на rozvadovskaya@latifundistmedia.com і ми обов’язково приїдемо до вас! А ще можна просто написати в коментарях на нашій сторінці в Facebook або на Kurkul.com «У мене найкраща соя. Хочу показати її в АЕ!» і ваш заклик не залишать непоміченим!

Соя висипається з руки

Ну що? Зацікавилися? Значить чекайте, але не зволікайте! А ми починаємо планувати маршрут кроп-туру, який покажемо вже незабаром. Все буде… соєво! ;)

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою