Проведення посівної за технологією Ноу-тіл

Проведення посівної за технологією Ноу-тіл

Думка експерта 21 жовтня 2015 518 0

Нарешті аграрії «Южного», дочекались опадів. У неділю, 11 жовтня, випало 15 мм дощу, вперше після збору озимих. Це знаменувало старт посівної кампанії і ми почали з посіву озимої пшениці.

Днем раніше завершився збір урожаю соняшнику, тому було прийнято рішення засіяти поля за допомогою нашої пневматичної сівалки John Deere, яка застосовується на великій площі та в складних умовах. У той же час, ми використали сівалку суцільного висіву Flexi Coil, яка ідеально копіює рельєф ґрунту і підтримує задану глибину сівби.

Всі готові до посівної

Після збору пшениці і соняшнику, стерня була оброблена гліфосатом, для того щоб починати сіяти на чистому полі без бур'янів.

Завдяки тестуванню ґрунту було визначено чітку кількість амофосних добрив, необхідних кожному окремому полю. Враховуючи пізній час висіву, було прийнято рішення посіяти 3 млн насінин на гектар.

Читати по темі: Ноу-тіл дозволяє зекономити 37% затрат — експерт

Частина сівалки, що розрізає грунт

Усі поля засіяні без культивування з метою збереження родючого шару ґрунту, наскільки це можливо. Такий спосіб посіву допомагає зменшити випаровування води із землі та утворення кірки на її поверхні. Технологія No-Till дає додаткову вологу рослинам. Будемо сподіватися на нові опади.

Лоуренс Річмонд, австралійський консультант з аграрних питань

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою