ЄБРР інвестує в АПК України $300 млн

17 вересня 2015 89 0
ЄБРР інвестує в АПК України $300 млн
Кurkul.comЄБРР інвестує в АПК України $300 млн

Європейський банк реконструкції та розвитку у 2015 р. інвестує в АПК України $330 млн. Про це заявив директор департаменту з питань агробізнесу Європейського банку реконструкції та розвитку Жиль Меттеталь під час бізнес-форуму «Інвестиції у сільське господарство і продовольство України» у Лондоні, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Агропромислове виробництво на сьогодні залишається однією з найбільш інвестиційно привабливих галузей в економіці України. Наш кредитний портфель із агробізнесу складає близько $780 млн. Ми продовжуємо активно інвестувати у галузь, наш бізнес-план на 2015 р. перевищує $330 млн. Один з майбутніх проектів, який ми розглядаємо, — крупний кредит для великої вітчизняної компанії задля розширення присутності на європейських ринках», — підкреслив експерт.

Також додав, що взаємодія Міністерства аграрної політики та продовольства України з міжнародними партнерами в особі ЄБРР і Продовольчою та сільськогосподарською організацією Організації Об’єднаних Націй (ФАО) є позитивною, у тому числі з залучення інвестицій. Протягом останніх 5 років ЄБРР інвестував в агробізнес України понад $1 млрд, додатково залучено $110 млн комерційних кредитів.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою