Аграрії Запоріжчини залучать 300 млн грн кредитів на посівну

23 вересня 2015 24 0
Аграрії Запоріжчини залучать 300 млн грн кредитів на посівну
Latifundist.comАграрії Запоріжчини залучать 300 млн грн кредитів на посівну

У Запоріжській області на проведення збиральних робіт у сільськогосподарських підприємствах потрібно 4,9 млрд грн, повідомляє прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, нині сума витрат на проведення комплексу осінньо-польових робіт в області складає 2,8 млрд грн, або 70%

«Основним джерелом покриття витрат на проведення комплексу весняно-польових робіт є власні кошти господарств та банківські кредити. Рівень забезпечення власними коштами складає 86%, а банківськими кредитами – 14%. Прогнозується, що обсяг залучених підприємствами кредитів складе 302,3 млн грн. Нині кредити надано 123 підприємствам АПК на суму 281,6 млн грн, що складає 93,2 % від потреби, йдеться у матеріалі», — пише сайт.

Обсяг залучених кредитів, у порівняні з початком року, збільшився на 348,7 млн грн або на 41,8 %. В області реалізуються заходи щодо фінансової підтримки аграріїв шляхом здешевлення кредитів. Департаментом агропромислового розвитку Запорізької облдержадміністрації виділено асигнувань на здешевлення кредитів у сумі 11,1 млн грн, йдеться у матеріалі.

«На сьогодні 17 сільськогосподарських підприємств області звернулося за компенсацією», — додається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою