Уряд відмінив 22 дозвільні процедури в АПК

24 листопада 2015 71 0
Уряд відмінив 22 дозвільні процедури в АПК
Мarketer.ruУряд відмінив 22 дозвільні процедури в АПК

Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект № 2558а від 31.08.2015 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі», повідомляє сайт Верховної Ради України.

Основна мета законопроекту — скорочення адміністративних витрат для суб’єктів господарювання в АПК та зниження ризиків корупції в державних органах. Народними депутатами запропоновано скасувати та/або обмежити дію 22 дозвільних процедур та вимог щодо здійснення господарської діяльності, а також обмежити повноваження окремих державних органів щодо здійснення функцій державного контролю.

«Кожна п’ята дозвільна процедура в АПК є зайвою та не відповідає міжнародним зобов’язанням України. Продовження існування застарілої дозвільної системи призводить до того, що минулого року по таких процедурах було видано більше 5 млн. зайвих документів. Верховна Рада має зробити все, щоб спросити життя українських сільгоспвиробників та зекономити час, сили та гроші українського аграрія» — розповідає один з авторів законопроекту.

Виконано за допомогою Disqus