На українських ринках з'явиться канадське м'ясо

14 січня 2016 90 0
Канада постачатиме в Україну м’ясо свинини та яловичини
Latifundist.comКанада постачатиме в Україну м’ясо свинини та яловичини

Канада постачатиме в Україну м’ясо свинини та яловичини, заявив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, пише прес-служба Мінагропроду.

За його словами, за результатами проведеного фахівцями Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України аудиту канадських підприємств-виробників м’яса свинини та яловичини, у вересні минулого року 15 підприємств отримали право постачати свою продукцію на територію України. У тому числі три підприємства по виробництву яловичини та 12 по виробництву свинини.

«Україна дозволила експорт свинини будь-якого канадського федерально-зареєстрованого підприємства, який відповідає критеріям сертифікації. Після успішної інспекції у вересні 2015 р. кількість підприємств, які мають право експорту в Україну, досягла 27», — сказав посадовець.

Також він додав, що наразі триває процес узгодження та підписання двостороннього додатку до сертифікату, яким буде встановлено умови визнання еквівалентності систем контролю за безпечністю харчових продуктів в Канаді та Україні. Ця процедура надасть можливість Канадській стороні сертифікувати свої підприємства для експорту м’яса свинини та яловичини до України без проведення українськими інспекторами аудиту кожного підприємства.

«Разом з тим Україна, відповідно до міжнародного законодавства, залишає за собою право на проведення вибіркових аудитів підприємств-імпортерів», — підсумував посадовець.

Виконано за допомогою Disqus