Українська органічна продукція отримала логотип

5 лютого 2016 119 0
Представлено перший український логотип для органічної продукції
organic.uaПредставлено перший український логотип для органічної продукції

Міністерство аграрної політики представило перший український державний логотип органічної продукції, яким виробники будуть маркувати товари, виготовлені без використання хімічних пестицидів, мінеральних добрив та штучних харчових добавок, повідомляє «УНІАН».

Логотип із двох перехрещених кіл жовтого і синього кольорів, на перетині яких утворюється зелений листок, представила заступник міністра аграрної політики і продовольства України Інна Гребенюк.

«Кожен споживач може знати, що продукція, яка має цей логотип, органічно чистий», — сказала заступник міністра.

Голова правління громадського об'єднання виробників сертифікованої органічної продукції «Органічна Україна» Олена Березовська повідомила, що на полицях магазинів в Україні можна знайти більш 150 видів органічних товарів вітчизняного виробництва.

Поки ці товари сертифіковані у відповідності з міжнародними системами сертифікації. Українські державні стандарти у сфері органіки вступлять в силу з новою редакцією Закону «Про органічне виробництво та обіг органічної продукції».

«Максимально протягом 2-3 тижнів нова редакція буде представлена на сайті Мінагропроду», — сказала Олена Березовська.

За її словами, новий закон також буде визначати спеціальний орган, який буде уповноважений проводити сертифікацію вітчизняної органічної продукції. Українські стандарти будуть розроблені на основі європейських для того, щоб вітчизняна система сертифікації зізнавалася в Європі і у світі.

Українська органічна продукція отримала логотип

Виконано за допомогою Disqus