Інвестиції в АПК виростуть до $2 млрд — Павленко

11 лютого 2016 41 0
Зростання капітальних інвестицій у сільське господарство становило 18%
tsn.uaЗростання капітальних інвестицій у сільське господарство становило 18%

Зростання капітальних інвестицій у сільське господарство становило 18,1% (за 9 міс. 2015 р. до 17,2 млрд грн), про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

За його словами, введено у дію додаткові потужності із зберігання, переробки та перевалки зерна та олійних культур.

«У 2015 році інвестиції у сільське господарство склали близько $1 млрд, плануємо їх збільшити у цьому році до $2 млрд. Підписано угоду з Європейським інвестиційним банком про залучення 10 млрд грн кредитних грошей для аграріїв. Працюємо над залученням інвестицій у відновлення систем зрошення на півдні України», — повідомив міністр.

Також додав, що реалізація проекту зрошення на півдні України, який охоплює 5 областей, стратегічно важлива для України. У 2016- 2017 рр. очікується залучити $1,5-2 млрд інвестицій.

«На цьому етапі інвестиції потрібні для підвищення рівня конкуренції в АПК. Саме інвестиції у зростання рівня конкуренції стануть запорукою подальшого розвитку аграрного сектору та уніфікації умов для всіх гравців на ринку продовольства», — підсумував він.

Виконано за допомогою Disqus