На Запоріжчині відремонтовано 97% тракторів

1 березня 2016 75 0
На Запоріжчині до посівної відремонтовано 97% тракторів і сільськогосподарських машин
ladvnau.org.uaНа Запоріжчині до посівної відремонтовано 97% тракторів і сільськогосподарських машин

На Запоріжчині до посівної відремонтовано 97% тракторів і сільськогосподарських машин, пише прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

Закуплено 60% дизпалива та бензину від необхідного. Накопичено майже 32 тис. т мінеральних добрив у діючій речовині. Аби зберегти врожай на площі 31,2 тис. га озимих культур проведено захисні заходи проти гризунів.

«Нині на території області спостерігається тепла погода. Середня температура повітря за лютий була на 4-6 ° вищою за норму. Мінімальна температура повітря знижувалася до 3-7° морозу, а максимальна температура повітря підвищувалася до 10-16° тепла», ― сказав директор департаменту агропромислового розвитку Запорізької облдержадміністрації Андрій Ревуцький.

За його словами, для проведення комплексу весняно-польових робіт аграріям необхідно мати 4,7 млрд грн. На сьогодні, аграрії мають 4,1 млрд грн. Дефіцит коштів яких буде заповнений за рахунок банківських кредитів. Посадовець запевнив, що всі банківські установи виявили бажання співпрацювати з аграріями.

«Наразі 79% озимих зернових знаходиться у слабкому і розрідженому стані. Насіннєвим матеріалом ярих зернових і зернобобових культур область забезпечена на 137% від потреби, більша частина яких кондиційні насіння високих репродукцій, ― зазначив Андрій Ревуцький.

Виконано за допомогою Disqus