На Хмельниччині чиновники підробили документи на приватизацію 56 га землі

10 березня 2016 30 0
Через підроблене чиновниками розпорядження на Хмельниччині незаконно приватизовано землі вартістю 1,7 млн грн
ye.uaЧерез підроблене чиновниками розпорядження на Хмельниччині незаконно приватизовано землі вартістю 1,7 млн грн

Через підроблене чиновниками розпорядження на Хмельниччині незаконно приватизовано землі вартістю 1,7 млн грн, пише прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Білогірським відділом Старокостянтинівської місцевої прокуратури під час вивчення документів про надання у власність громадянам земельних ділянок виявлено факт службового підроблення.

«Зокрема встановлено, що службові особи районної державної адміністрації у жовтні 2012 р. внесли неправдиві відомості до розпорядження, яким надано дозвіл на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок за межами населеного пункту, а також до списку громадян, які отримали такий дозвіл», — сказано у повідомленні.

Згодом, на підставі цього підробленого документа, 29 особам зареєстровано право власності на землі загальною площею майже 56 га та вартістю 1,7 млн грн.

Також додається, що за вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань прокуратурою внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Досудове розслідування доручено місцевому відділенню поліції.

«Наразі у межах представницьких повноважень прокуратурою готуються 29 позовів про визнання недійсними свідоцтв про право власності, скасування рішень про державну реєстрацію та повернення державі незаконно приватизованих земельних ділянок», — повідомив начальник Білогірського відділу Старокостянтинівської місцевої прокуратури Віталій Радчишин.

Виконано за допомогою Disqus