Фермери виступають за інвентаризацію земель НААН

11 березня 2016 100 0
Опитування «Що робити з землями НААН?» триває
dom.ria.comОпитування «Що робити з землями НААН?» триває

Журналісти Kurkul.com розпочали опитування з приводу використання земель, які входять в управління НААН та інших наукових установ аграрної освіти. Його метою було з’ясувати думку фермерів щодо необхідності утримання Академією земельних наділів у розмірі 1 млн га.

Наразі 35% респондентів вважають, що НААН має пройти процес інвентаризації земельних ресурсів, а потім вирішувати, що з ними далі робити. 26% тих, хто взяв участь у голосуванні, виступили за проведення на цих землях пілотного проекту з запуску ринку земель, тобто дозволити їх продаж.

Дещо менше опитаних (19%) вважають, що найкращим виходом з ситуації, скоріше за все, був би дозвіл НААН та іншим науковим інститутам офіційно здавати землі в оренду з чітким контролем отриманих коштів.

Частково забрати і розпаювати дослідницькі площі Академії запропонували 13% осіб.

Лише 6% виступили за те, аби залишити землі НААН за умови збільшення їх бюджетного фінансування.

Читати по темі: Думка фермерів. Чи потрібний НААН нинішній земельний банк?

Варто зазначити, що деякі варіанти відповідей і взагалі не припали фермерам до душі. Серед таких пропозиція залишити земельні ресурси «під науку».

Порадував і той факт, що респонденти не залишались осторонь обговорення, адже варіант «мені ці землі не дістануться, тому байдуже» не набрав жодного відсотка.

Тож опитування на Kurkul.com продовжується. Нам важлива ваша думка!

Виконано за допомогою Disqus