В Албанії дозволили обмежене вирощування медичних конопель

25 липня 2023 23 0
В Албанії дозволили обмежене вирощування медичних конопель
Kurkul.com

Албанський парламент підтримав урядовий законопроєкт про легалізацію використання канабісу в медичних цілях.

Про це повідомляє агентство AP.
 
За закон, що має на меті дозволити обмежене і контрольоване вирощування канабісу, проголосували 69 депутатів парламенту Албанії, а 23 висловилися проти.

Про легалізацію медичного канабісу албанський уряд на чолі з премʼєр-міністром Еді Рамою заговорив після проведеного опитування — це нібито підтримала більшість населення. Уряд вважає, що легалізація медичного канабісу може збільшити податкові надходження.

Албанія має довгу історію вирощування й обігу канабісу з моменту краху комунізму три десятиліття тому. До 2014 року село Лазарат на півдні Албанії вважалося «європейською столицею вирощування канабісу».

Вирощування марихуани в Албанії процвітало в минулому, оскільки торговці наркотиками використовували відсутність сильного управління в посткомуністичній країні.

Після приходу до влади в 2013 році уряд лівої Соціалістичної партії прем'єр-міністра Еді Рами поставив головною метою знищення рослин канабісу.

Протягом наступних двох років він знищив мільйони рослин канабісу з оціночною ринковою вартістю 7 мільярдів євро (8,5 мільярда доларів), що становило більше двох третин річного валового внутрішнього продукту країни на той час.

© Микола Сирота, Kurkul.com, 2023 р.

Виконано за допомогою Disqus