Мораторій на продаж землі потрібно продовжити на 5-10 років — Тимошенко

29 березня 2016 56 0
Юлія Тимошенко, лідер ВО «Батьківщина»
strana.uaЮлія Тимошенко, лідер ВО «Батьківщина»

Лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко виступає за продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення на п'ять-десять років, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Нам потрібно негайно вирішити, що ми робимо з аграрним комплексом. Це головна стратегія країни, оскільки ми більшій мірі — країна аграрна. Тому негайно пролонгувати, і чітко сказати про це, мораторій на продаж землі. Чи не на рік — для «марафету», а пролонгувати мінімум на п'ять, сім, десять років — до тих пір, поки ми побудуємо фермерство, поки воно забезпечить головні доходи країни», — сказала вона на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту.

Мораторій на продаж або відчуження земель сільськогосподарського призначення в Україні в грудні 2015 року було продовжено до 1 січня 2017 року.

Документом передбачається, що до вступу в дію закону про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2017 року, не допускається купівля-продаж земельних ділянок сільгосппризначення державної та комунальної власності.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою