Вінницькі аграрії в умовах війни зібрали рекордний урожай цукрових буряків

17 грудня 2023 462 0
Вінницькі аграрії в умовах війни зібрали рекордний урожай цукрових буряків
Kurkul.com

На Вінниччині закінчився збір цукрових буряків. Наразі тут на повну потужність працюють п'ять цукрових заводів. Про це повідомив начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

Усього область зібрала понад 2,5 млн т сировини, з яких вже виробили понад 340 тис. т цукру. 

«Це хороший показник, оскільки в умовах війни та обмеженого доступу до ринків збуту аграрії Вінниччини продовжують забезпечувати Україну сировиною для виробництва харчів», — зазначив голова ОВА.

За його словами, клімат Вінниччини сприяв вирощуванню овочів. Тому сільськогосподарські підприємства переорієнтувалися та вдвічі збільшили площі під овочівництво. 

Втім, виникла потреба додати до державної грантової підтримки переробні підприємства плодоовочевої продукції, бо бракує сховищ для зберігання врожаю.

«Вінницькі аграрії зробили все можливе, щоб забезпечити Україну продовольством. Вони працювали в умовах війни та обмежених можливостей для збуту продукції», — додав Сергій Борзов.

Станом на 8 грудня, в Україні майже завершився збір цукрових буряків, їх викопано на площі 244,6 тис. га, накопано 11,56 млн тонн солодких коренів при врожайності 47,3 т/га.

Читайте також: Понад третина цукрозаводів перейшли на альтернативні джерела палива

Ірина Кошкіна, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus