Рентабельність цукрового виробництва в Україні матиме позитивну динаміку

26 грудня 2023 114 0
Рентабельність цукрового виробництва в Україні матиме позитивну динаміку

Україна стабільно має профіцит цукру і наступного сезону він буде зростати. Про це розповів генеральний директор «Укрпромінвест-Агро» Роман Огородов.

Він зазначив, що за деякими оцінками наступного року посівні площі під цукровим буряком в Україні збільшаться на 10-20%, а виробництво цукру зросте до 2 млн т у рік. Наразі в Україні вже виробляють близько 1,8 млн т цукру, а внутрішнє споживання становить 900 тис. т.

До слова, за даними карти «Врожай онлайн 2023», станом на 22 грудня цукрові буряки зібрано на площі 2,48 млн га, накопано — 11,8 млн т солодких коренів при врожайності — 47,7 т/га.

«Україна активно експортує цукор до ЄС і це буде продовжуватися наступного сезону, щоб покрити дефіцит на ринках деяких країн Європейського Союзу. Окрім того, український цукор цікавий і для світового ринку, де за прогнозами експертів відбудеться збільшення дефіцитного балансу цього продукту. Тому, навіть враховуючи усі логістичні та інші труднощі, спричинені війною, рентабельність цукрового виробництва в Україні буде мати позитивну динаміку», — підсумував Роман Огородов.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus