В ДАР стартувала програма для агровиробників Херсонщини

4 січня 2024 110 0
В ДАР стартувала програма для агровиробників Херсонщини

Мінагро та FAO оголосили про початок програми підтримки агровиробників Херсонської області. Фермери цього регіону зможуть отримати модульні зерносховища місткістю 300, 500 та 1000 тонн.

Повідомляє пресслужба Мінагро.

Після успіху попередніх програм, коли українські фермери отримували підтримку у вигляді зернових рукавів і допоміжного обладнання протягом 2022 року та на початку 2023 року, ФАО тепер готова надати довгострокові рішення. Основна увага буде зосереджена на підтримці малих та середніх фермерських господарств Херсонської області, зміцненні стійкості та сталості аграрного сектору у регіоні.

«Ця ініціатива має вирішальне значення для забезпечення потужностями для зберігання українських зернових та олійних виробників, особливо тих, які працюють у найбільш постраждалій Херсонській області. Довгостроковий вплив сприятиме підтримці глобальних поставок продовольства, зміцненню продовольчої безпеки та захисту засобів до існування як на рівні домогосподарств, так і на національному рівні», – зазначив голова офісу ФАО в Україні П’єр Вотьє.

Сільгоспвиробників просять подати заявку на отримання підтримки через Державний аграрний реєстр до 21 січня 2024 року.


© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus