Аграрії Тернопільщини збільшили посівну площу під урожай 2016 р.

4 квітня 2016 75 0
На Тернопільщині посівна площа під урожай 2016 р. становитиме 796,4 тис. га
МінагропродНа Тернопільщині посівна площа під урожай 2016 р. становитиме 796,4 тис. га

На Тернопільщині посівна площа під урожай 2016 р. становитиме 796,4 тис. га, що на 4,1 тис. га більше 2015 р., пише прес-служба Тернопільської облдержадмністрації.

«Ранні зернові та зернобобові культури без гречки та кукурудзи посіяні на площі 19,9 тис. га або 47% до прогнозованого. Не приступали до посіву ранніх зернових та зернобобових культур сільгосппідприємства Кременецького, Монастириського та Шумського районів», — повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Віталій Луй.

Яру пшеницю посіяно на площі 4,2 тис. га, що становить 49% до прогнозу. Завершено посів у Гусятинському районі. На 93-96% прогнозованих площ посіяли яру пшеницю господарства Підгаєцького та Чортківського районів. Не приступали до посіву цієї культури сільгосппідприємства Лановецького, Монастириського та Шумського районів.

«Ярий ячмінь посіяно на площі 13,2 тис. га (42% до прогнозу). По 2,6 тис. га (58-88%) проведено посів сільгосппідприємствами Шумського, Гусятинського та Теребовлянського районів. Не приступали до посіву цієї культури сільгосппідприємства Зборівського, Кременецького, Монастириського та Шумського районів», — сказано у повідомленні.

Овес посіяно на площі 0,9 тис. га, що становить 51 % до прогнозу. Завершено посів у Бучацькому, Гусятинському, Заліщицькому, Підгаєцькому та Тернопільському районах. На 80% прогнозованих площ посіяли овес господарства Борщівського району. Не приступали до посіву цієї культури сільгосппідприємства Зборівського, Козівського, Монастириського, Підволочиського та Шумського районів.

«Горох посіяно на площі 1,6 тис. га, що становить 25% до прогнозу. Завершено посів на площі 350 га у Гусятинському районі. На 68% прогнозованих площ посіяли цю культуру господарства Теребовлянського та Чортківського районів. Не приступали до посіву цієї культури сільгосппідприємства Бережанського, Зборівського, Збаразького, Тернопільського та Шумського районів», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що розпочали посів соняшнику та цукрового буряка сільгосппідприємства Кременецького району. Господарства Теребовлянського району приступили до посадки картоплі.

Виконано за допомогою Disqus