США. Свинарі отримають скромні доходи у 2016 р.

3 квітня 2016 105 0
Виробників свинини Сполучених Штатів Америки очікують скромні доходи у 2016 р.
newsradio.com.uaВиробників свинини Сполучених Штатів Америки очікують скромні доходи у 2016 р.

Виробників свинини Сполучених Штатів Америки очікують скромні доходи у 2016 р., повідомляє Мeatinfo.

Скорочення племінного стада і нижчі виробничі витрати можуть привести до більш скромних доходів американських виробників свинини у 2016 р., пише економіст з питань сільського господарства Університету Пердью Кріс Херт.

За підсумками березневої інвентаризації свинопоголів'я, Кріс Херт робить прогноз на зниження виробництва свинини після двох років експансії.

«Зараз обсяг виробництва, мабуть, збігся з рівнем попиту на свинину, тому ринкові ціни покривають повну вартість виробництва», — зазначає експерт.

Згідно з даними звіту МСГ США, виробники мають намір скоротити поголів'я свиноматок, які опорисилися, на 1-3% цієї весни і влітку.

«Якщо це станеться, то обсяг поставок свинини буде меншим, ніж очікувалося раніше, наступної осені та взимку. Менші поставки, швидше за все, у перспективі призведуть до зростання цін», — сказав він.

Ціни на свиней варіюються від $49 до $54 за ц, приблизно на $1 вище, ніж у минулому році.

«Ціни на свиней очікує регулярне сезонне «ралі» на початку літа. Поточні ціни на рівні $40, як очікується, піднімуться до $50-$60 у червні і липні. Високі ціни збережуться до вересня, коли зазвичай відбувається різке сезонне падіння», — пише аналітик.

Середні витрати на виробництво у 2016 р., як очікується, знизяться до $50 за ц і досягнуть найнижчого рівня за останні дев'ять років, головним чином, завдяки залишкам зерна після двох послідовних високих врожаїв.

Виконано за допомогою Disqus