Від кукурудзи не відмовилися, бо нам є де її зберігати — аграрій

11 березня 2024 179 0
Від кукурудзи не відмовилися, бо нам є де її зберігати — аграрій

Згідно з опитуванням, проведеним Мінагрополітики серед фермерів, у 2024 р. очікується зменшення площ під кукурудзою на 9%. Серед проблем, які до цього можуть підштовхнути, низькі ціни, ускладнена логістика та нестача місць для зберігання.

Проте у LNZ Group від кукурудзи відмовлятись не планують. Про це йдеться у спецпроєкті «Посівна 2024: на які культури роблять ставку LNZ Group, АГРОТРЕЙД, МХП, ТАС Агро, ПАЕК і Агрейн» на Latifundist.com.

В компанії щорічно під кукурудзу відводять 50% земельного банку. 

Як розповів директор з агровиробництва LNZ Group Роман Франчук, цього року площі теж не зменшували. Однак, заважаючи на економічні показники та маржинальність культур, цього року компанія зменшить з 12 тис. га до 8 тис. га площі під соняшником і збільшить до 15 тис. га площі під соєю.

Також у сезоні 2024 почнуть вирощувати нову для себе культуру — ріпак (3 тис. га). Більшість гібридів ріпаку у LNZ Group бренду LG Seeds. Компанія є ексклюзивним дистриб’ютором цього насіння на ринку

«Від кукурудзи не відмовилися, бо нам є де її зберігати. А на ріпак і сою робимо ставку, бо маємо переробні потужності», — пояснив Роман Франчук.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р. 

Виконано за допомогою Disqus