Виробництво баранини має рентабельність більше 40% — експерти

8 квітня 2016 68 0
Рентабельність виробництва баранини становить більше 40%
merino.ub.uaРентабельність виробництва баранини становить більше 40%

Рентабельність виробництва баранини становить більше 40%, зазначають експерти ГО Agro.ReformsUA.

На їхню думку, українським виробникам баранини варто нарощувати її виробництво, оскільки Близькосхідні країни є більш перспективними ринками збуту, ніж ринок Європейського Союзу, не зважаючи на надані квоти на безмитне ввезення.

Експерти наголошують, що в Україні є підприємства, які мають контракти на поставку елітної баранини за кордон та планують нарощувати поголів’я.

«У світі існує велика кількість країн, для яких ягнятина є необхідним м’ясним продуктом у раціоні, саме вони можуть стати для українського виробника стабільним ринком збуту», — пояснює проектний менеджер аграрної реформи Національної ради реформ Олег Проценко.

Саме тому, за його словами, у найближчі роки українські тваринники мають замислитись не тільки над нарощуванням виробництва ягнятини, а й над отриманням сертифікату «Халяля». Попри те, що Україна має квоти на поставку баранини до ЄС все ж так варто приділити увагу ісламським країнам, які мають високу потребу у м’ясі ґатунку «Халяль» ніж європейські країни.

Експерти також додають, що тим виробникам, які вирішать переорієнтувати свій експорт до Близькосхідних арабських країн, варто буде будувати нові ферми та дотримуватись чітких технологій та вимог. Оскільки весь продовольчий ланцюжок від кормів до забою тварин повинен відповідати вимогам сертифікату.

«Та такі витрати окупають себе, оскільки розведення баранів м’ясних порід має рентабельність близько 40 %», — зазначає експерт з агарного та земельного права ГО Agro.RefоrmsUA Дмитро Сімашко.

Виконано за допомогою Disqus