На сімейних фермах Івано-Франківщини утримується більше 5 корів

12 квітня 2016 169 0
В Івано-Франківській області функціонують 35 сімейних ферм
danone.uaВ Івано-Франківській області функціонують 35 сімейних ферм

В Івано-Франківській області функціонують 35 сімейних ферм, про це повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської облдержадміністрації Марія Савка, зазначається на офіціальній сторінці Міністерства аграрної політики та продовольства України у соціальній мережі Facebook.

На цих фермах, за словами посадовця, утримується більше 5 корів і 519 господарств населення утримують 3-5 корів.

«У 2015 р. всіма категоріями господарств було вироблено 131,2 тис. т м'яса, що на 4,8 тис. т (3,8%) більше 2014 р. У сільськогосподарських підприємствах вироблено 62,3 тис. т м'яса, що на 7,6 тис. т (13,9%) більше 2014 р. Поголів'я свиней збільшилося на 6,2 тис. голів або 2% та склало 313,2 тис. голів», — повідомила директор Департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської ОДА.

При цьому вона зауважила, що для покращення генетичного потенціалу тварин в області проводять господарську діяльність 17 суб'єктів племінної справи. Крім того, організовано роботу 136 пунктів штучного осіменіння тварин.

«Протягом останніх років спостерігається динаміка збільшення поголів'я ВРХ, у т.ч. корів і свиней у сільськогосподарських підприємствах. Тож не менш важливим питанням розвитку тваринництва є створення сімейних ферм та сільськогосподарських заготівельно-збутових кооперативів по наданню послуг із заготівлі та реалізації тваринницької продукції, виробленої господарствами населення», — зазначила Марія Савка.

Виконано за допомогою Disqus