Працівники бояться, що Дібрівський кінний завод приватизують тихцем

13 травня 2016 92 0
Чи чесною буде приватизація Дібрівського кінного заводу?
Uk.wikipedia.orgЧи чесною буде приватизація Дібрівського кінного заводу?

Громада боїться, що приватизацію «Дібрівський кінний завод» ДП «Конярство України» проведуть тихцем, й замість розпаювання буде акціонування, повідомляє Аgropolit.com.

Тобто замість земельних наділів люди отримають акції, які знеціняться і будуть скуплені в одні руки. У випадку приватизації підприємства й розпаювання його земель 10-15% із неї за законом передаються в резервний фонд сільради.

Читати по темі: Працівники ДП «Конярство України» просять допомоги у парламенту – лист

Голова ініціативної групи Олексій Яременко зазначає, що тоді й працівники соціальної сфери зможуть отримати наділи до 2 га.

«Матеріальна допомога, що виплачується працівникам та пенсіонерам, мізерна порівняно з виплатами на паї у сусідніх селах, а то й взагалі не виплачується», — сказав він газеті «Рідне Село».

Читати по темі: ФДМУ відреагувала на прохання працівників ДП «Конярство України»

Також додав, що у 2013 р. люди не отримали матеріальної допомоги взагалі, а торік видали по 300 кг пшениці й кукурудзи. А вчителям та лікарям дали лише пшеницю.

«Для порівняння: в інших селах, де люди здають в оренду паї, отримують за них по 2,5 т збіжжя або 8 тис. грн», — зазначив він.

У свою чергу працівники висловили недовіру керівнику кінного заводу Миколі Радченку, який, за їхніми словами, залякував їх і позаочі виступає проти розпаювання.

Виконано за допомогою Disqus