На Черкащині створено ферму з вирощування вітчизняних порід кролів

17 травня 2016 140 0
Які проблеми та перспективи кролівництва в Україні?
dnepropetrovsk.all.bizЯкі проблеми та перспективи кролівництва в Україні?

Значною проблемою в Україні є нестача племпідприємств з вирощування вітчизняних порід кролів, завив під час науково-практичної конференції на Черкащині в.о. директора Черкаської дослідної станції біоресурсів НААН Олександр Бойко, повідомляє «Урядовий кур’єр».

Саме цей пробіл у вітчизняному кролівництві й прагне ліквідувати новостворена ферма на Черкащині із сучасним обладнанням, високим рівнем селекційної роботи.

Нині в області у рамках програми Євросоюзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» триває реконструкція приміщень та виробничого майданчика репродуктора кролів, де розводитимуть племінне поголів’я з подальшою передачею сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам для поширення в області кооперативного руху, що збільшить кількість робочих місць на селі.

Учасники конференції також наголошували, що є необхідність у практичній реалізації електронної системи дорадництва у тваринництві, зокрема кролівництві, яка може забезпечити достовірну оперативну інформацію щодо виробництва продукції, аграрного ринку та соціально-економічного розвитку сільських територій.

Розвиток галузі, як переконаний кандидат сільськогосподарських наук, директор ПрАТ НВО «Прогрес» Володимир Бащенко, повинен відбуватися через створення індивідуальних та фермерських господарств, кролеферм промислового та племінного типів, створення у кожному районі області кооперативів з метою координації та підтримки виробників продукції кролівництва різних форм власності. Треба відроджувати роботу добровільних товариств кролівників-аматорів. Слід також організувати в кожному районі виробництво комплексного обладнання, модельних демонстраційних кролеферм, стимулювати створення міні-кролеферм у підсобних господарствах населення, провести паспортизацію кролеферм усіх форм власності.

Виконано за допомогою Disqus