На Херсонщині запустили проект, що виведе фермерів на ринки ЄС

31 травня 2016 150 0
На Херсонщині відбувся урочистий запуск проекту для фермерів
obozrevatel.comНа Херсонщині відбувся урочистий запуск проекту для фермерів

На Херсонщині відбувся урочистий запуск проекту «Сприяння виходу українських МСП плодоовочевого сектора на світовий та внутрішній ринки і включення їх до ланцюгів доданої вартості», пише прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

Як зазначив на початку засідання голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, у Херсонщини є той потенціал у вирощуванні плодово-овочевої продукції, якого немає жоден інший регіон України.

«Цей проект допоможе прокласти міст між нами та ЄС. Адже продукція, яка вирощується на Херсонщині дійсно є конкурентоспроможною і по праву повинна зайняти значне місце на європейському ринку», – наголосив Андрій Гордєєв.

Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Швеції в Україні Й.В.Андреас фон Бекерата зазначив, що, на жаль, поки що є багато бюрократичних перешкод для середніх та малих аграрних підприємств. Цей проект, який стартував сьогодні, направлений саме на те, щоб ці підприємства могли вийти на ринок ЄС.

«Сьогодні ми бачимо, що експорт півдня значно постраждав у зв’язку з закриттям ринків збуту Криму та Росії. Але це тільки нові можливості виходу на нові ринки. Нам потрібно продавати ті продукти, на які ціни несуттєво коливаються, до них саме відносяться овочі та фрукти. Тому нам важливо забезпечити синергію всіх проектів», — сказала заступник ьіністра економічного розвитку і торгівлі України Наталії Микольська.

Довідково:

Проект «Сприяння виходу українських МСП плодоовочевого сектора на світовий та внутрішній ринки і включення їх до ланцюгів доданої вартості» буде реалізовуватися протягом 4 років у декілька етапів. Під час першого етапу є наміри розробити дорожню карту для підприємств плодово-овочевого сектору. Також планується відкриття офісу у регіоні. Наступний етап це інформаційна робота з підприємцями, проведення тренінгів та навчань з підготовки необхідної документації для виводу товарів на ринок ЄС.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою