Інститут свинарства допоможе механізувати ферму — експерт

10 червня 2016 102 0
Інститут свинарства може розробити ферму на будь-яке поголів’я
kurkul.comІнститут свинарства може розробити ферму на будь-яке поголів’я

Інститут свинарства і агропромислового виробництва НААН України, що на Полтавщині, може розробити ферму на будь-яке поголів’я, яку буде легко обслуговувати, можна буде заправляти кормами і залишати на тиждень. Бо усі процеси будуть механізовані, заявив в ексклюзивному інтерв'ю Кurkul.com директор Інституту свинарства і АПВ НААН України Василь Волощук.

«З цього можемо почати. Завжди можемо проконсультувати щодо генетичного матеріалу: де і що придбати, підкажемо систему розведення. Знову ж таки, ми здійснюємо повний науковий супровід. Усе, що пов’язано зі свинарством і з фермерством — для нас не проблема», — зазначив він.

За його словами, попит на їхню продукцію є, але не такий, як хотілось би.

«Жаль, що люди хочуть щось робити, але не мають достатнього фінансування. Якби у виробників справи були краще, то і у нас би також. На виставках ми бачимо, що чоловік сто звертаються до нас, підходять, цікавляться. А насправді з них лише десять реально потенційні партнери. А вже коли до коштів доходить, то з цих десяти десь двоє замовляють послуги. Але ж свинарство — прибуткова галузь! За сприятливих умов воно спроможне відродитися і за 3-4 роки запросто вийти на 20-30 млн свиней», — зазначив він.

Також додав, що забезпечити населення України свининою повністю: на одну людину — одну свиню. Земля наша витримає, екологія також, кормова база дозволяє це зробити.

«Наприклад у Данії кількість поголів’я свиней приблизно рівняється чисельності населення. Резерви у сільському господарстві великі. Свинарство в умовах України і при наших людських ресурсах могло б процвітати. Але чогось не вистачає», — підсумував він.

Виконано за допомогою Disqus