Поліція відкрила кримінальне провадження у справі щодо рейдерства на Рівненщині

18 липня 2016 339 0
Поліція розбирається у справі «ВІЛІЇ» та «Агро-Експрес-Сервісу»
Kurkul.comПоліція розбирається у справі «ВІЛІЇ» та «Агро-Експрес-Сервісу»

Жодних правових основ на обробіток землі групи компаній «ВІЛІЯ» представники «Агро-Експрес-Сервісу» не мали. Про це сказано у відеосюжеті телеканалу «ТРК Ритм» на YouTube.

Сільський голова Людмила Коваль зазначає, що сільська рада не була повідомлена про дії компанії «Агро-Експрес-Сервіс».

«Нас ніхто не повідомляв, почали самі обробляти землю. До сьогодні та території сільської ради жодних конфліктів не було. Тут працює декілька ФГ, найбільше — «СБЄ-Україна Рівне». У них заключені договори з кожною фізичною особою і зареєстровані у державному реєстрі. Компанія «Агро-Експрес-Сервіс» працює у сусідній сільраді. Інформації про те, що вони заключили договори з мешканцями нашої сільської ради у нас немає», — говорить сільський голова Новоселівки Людмила Коваль.

Читати по темі: На землі ГК «ВІЛІЯ» здійснено рейдерський захват

Наразі правоохоронці вилучили трактор та сівалку, за допомогою яких компанія «Агро-Експрес-Сервіс» обробляла землю та вживають заходи щодо накладення арешту на тимчасово вилучене майно.

«Поліцейські встановили, що представники ТОВ, яке є заявником, уклали договори з жителями села Новоселівка про оренду земель до 2022 року. Ці договори зареєстровані у законному порядку та внесені у відповідний реєстр. Представники іншого сільськогосподарського приватного підприємства, яке орендує землі на території Рівненської, Волинської та Тернопільської областей переуклали договори з кількома жителями Новоселівки на свою користь. За попередньою інформацією, ці договори не набули законної сили, однак підприємство почало здійснювати земельні роботи на окремих ділянках. За обома повідомленнями відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 197-1 КК України «Самовільне зайняття земельної ділянки», — сказано у повідомленні.

Для довідки: договір про оренду землі розривається у трьох випадках: по закінченню терміну дії, у судовому порядку та за згодою обох сторін. На сьогодні, за словами представників поліції, жодних правових основ на обробіток землі у «Агро-Експрес-Сервісу» немає.

Виконано за допомогою Disqus