Держзембанк визнали неплатоспроможним

27 липня 2016 72 0
НБУ визнав Держзембанк неплатоспроможним
marinofiori.itНБУ визнав Держзембанк неплатоспроможним

Правління Національного банку України (НБУ) 26 липня прийняло рішення №165-рш «Про віднесення Публічного акціонерного товариства «Державний земельний банк» до категорії неплатоспроможних», пише прес-служба НБУ.

ПАТ «Держзембанк» було віднесено до категорії проблемних у березні 2016 р. у зв’язку із виявленням конфлікту інтересів у банку.

«Вимоги Національного банку України щодо усунення порушень законодавства України ПАТ «Держзембанк» не виконав. Жодних належних рішень керівних органів банку стосовно вирішення існуючих проблем до НБУ не надходило. Крім того, ситуація почала погіршуватись», — сказано у повідомленні.

Також додається, що оскільки протягом строку, установленого законом, діяльність банку не була приведена у відповідність до вимог Національного банку, регулятор був зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

«У банку не були розміщені вклади фізичних осіб, тому навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відсутнє», — підсумовується у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus