В Україні завершено збирання ранніх зернових

18 серпня 2016 84 0
Українські аграрії завершили збирання ранніх зернових культур
lozova-rda.kh.gov.uaУкраїнські аграрії завершили збирання ранніх зернових культур

Українські аграрії завершили збирання ранніх зернових культур. Про це повідомив заступник директора департаменту землеробства та технічної політики в АПК Міністерства аграрної політики та продовольства України Леонід Сухомлин, під час круглого столу в «УНІАН», пише прес-служба Мінагропроду.

«За оперативними даними областей валовий збір зерна у 2016 р. в Україні очікується в межах 61 млн т. За оцінками УкрНДІПВ ім. Л. Погорілого, урожайна продуктивність основних сільськогосподарських культур в Україні на 2016 р. очікується у межах 62,8 млн т. Що повністю задовольнить внутрішні потреби та продовольчу безпеку держави, також збережеться хороший потенціал для постачань на зовнішній ринок», — повідомив Леонід Сухомлин.

Читати по темі: Україна очікує 63 млн т урожаю зернових

Заступник директора департаменту доповнив, що станом на 17 серпня 2016 р. зібрано 37 млн т ранніх зернових культур. При урожайності 39,4 ц/га та з площі 9,6 млн га.

«Лише десять років тому українські аграрії не долали рубіж збору урожаю у 50 млн т. Але вже чотири роки поспіль аграрний сектор збирає понад 60 млн т зерна. Ми можемо вийти на значно вищий рівень. Українське зерно має великий попит на міжнародних ринках, тому є підстави прагнути більшого», — прокоментував Леонід Сухомлин.

Виконано за допомогою Disqus