Представники молочних кооперативів обмінялися досвідом використання нових технологій

5 жовтня 2016 92 0
Представники молочних кооперативів із 8 областей обмінялися досвідом
khoda.gov.uaПредставники молочних кооперативів із 8 областей обмінялися досвідом

На Херсонщині 4 жовтня відбулось пленарне засідання учасників стаді-туру «Розвиток сільських територій через обслуговуючу кооперацію», пише прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

Захід відбувся у рамках Міжнародного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ».

«Під час нього представники молочних сільськогосподарських кооперативів із 8 областей презентували свій досвід у використані нових технологій з переробки молочної сировини», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що 5-6 жовтня учасники стаді-туру відвідають державне науково-дослідне підприємство «Асканійське» у Каховському районі, сільськогосподарський обслуговуючий кооператив у Музиківці та підприємство «Данон». Третього дня учасники будуть виконувати практичні завдання за розробленими рекомендаціями щодо ефективності розвитку молочних сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

«Уже неодноразово в адміністрації порушувалося питання дуже низької ціни на молоко. Різниця між вартістю молока у селі, і молока виробленого на молочно – товарних фермах вже європейського рівня становить приблизно 2-2,5 рази. Один з варіантів виходу з цієї ситуації – це організація сільськогосподарських кооперативів. Крім того, є можливість отримувати підтримку завдяки грантовим проектам, які вже реалізуються у деяких кооперативах нашої області», — зазначив в.о. заступника голови облдержадміністрації Євген Рищук.

Експерт з економічних питань проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ» (МРГ-ІІІ) Олександр Радіонов зазначив, що важливо дати інструмент для реалізації проекту щодо переробки молочної сировини, тому грантові кошти, які надаються ЄС у розмірі 80% дозволять створити нові кооперативи, налагодити переробку та не здавати молочну сировину за заниженою ціною.

Довідково:

Спільний проект ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) – це довготривала і комплексна ініціатива зі зміцнення потенціалу, спрямована на пропагування сталого місцевого розвитку в Україні. Проект підтримує врядування за участі громад та ініціативи, впроваджувані громадами, щоб покращити умови проживання людей у сільській і міській місцевості по всій країні. У третій фазі МРГ надалі сприятиме розвитку малих ферм і нефермерського бізнесу у сільській місцевості.

Виконано за допомогою Disqus