На Херсонщині розкрили махінацію із зерном вартістю понад 18 млн грн

11 жовтня 2016 111 0
Директор підприємства, щоб «наварити» 3,8 млн грн, визнав зерно зіпсованим
УНІАНДиректор підприємства, щоб «наварити» 3,8 млн грн, визнав зерно зіпсованим

На Херсонщині колишній директор хлібоприймального підприємства визнав зерно «зіпсованим», щоб незаконно його продати, пише прес-служба Національної поліції України (НПУ).

Він не допускав реальних власників до складського приміщення, вигадуючи для цього різні причини.

«Поліцейські встановили, що 5,7 тис. т зерна з Донецької області відправили на зберігання до Херсонської. Відповідно перевезення зерна здійснювало товариство, яке збиралось його придбати. Однак у подальшому сторони угоди так і не дійшли згоди щодо його купівлі-продажу», — йдеться у повідомленні.

Скориставшись нагодою, на той час директор підприємства, де зберігалось майно, швидко його продав.

«На вимогу реальних власників зерна отримати складські документи на зерно або допустити їх на територію складів — отримували відмову. Також на територію не допускались і державні виконавці», — сказано у повідомленні.

Щоб приховати свою протиправну діяльність та відсутність зерна пшениці, на той час директор елеватора видав ряд наказів. Зокрема, про свою відпустку та тимчасове призначення на посаду іншої людини.

«У подальшому, він імітує факт псування зерна пшениці. Особисто відвозить дійсно зіпсовані зерна пшениці на експертизу. На підставі наданих зразків все зерно, що знаходилось на елеваторі, визнають таким, яке заражене шкідливими мікроорганізмами. Посадовець, який виконував його обов'язки, реалізовує «зіпсоване» зерно по 200 грн за 1 т», — зазначається у повідомленні.

Згідно з документами було продано понад 19 тис. т «зараженої» пшениці на загальну суму 3,8 млн грн та доставлено до кінцевого покупця, у тому числі і те, що належало товариству. Фактично перевезення не здійснювалося, а реальна вартість зерна становить 18,1 млн грн.

«Після проведення всіх махінацій директор хлібоприймального підприємства надав документи до виконавчої служби, що зерно відсутнє у зв'язку з його продажем, а до сільгоспінспекції, — що все на місці. Всі папери, поки посадовець був у відпустці, підписував т.в.о. директора», — повідомляє прес-служба.

Також додається, що екс-керівнику загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

Виконано за допомогою Disqus