Закон «Про емфітевзис» стане аферою століття — Матчук

14 жовтня 2016 179 0
Віктор Матчук, екс-губернатор Рівненщини та екс-нардеп
iamir.infoВіктор Матчук, екс-губернатор Рівненщини та екс-нардеп

Чергова заборона на продаж земельних паїв є лише димовою завісою до афери століття — законопроекту №4010а «Про емфітевзис». Про це у своєму блозі на сайті epravda.com.ua повідомив екс-нардеп Віктор Матчук.

За його словами, новий законопроект може бути вигідним для трьох категорій осіб.

«По-перше, скористаються цим законом світові латифундисти. Цей закон реально розв'язує руки великим закордонним ділкам. А тут такий джекпот. Звичайно, діятимуть вони не напряму, а через підставних осіб, через перепродажі і через вже згадуваний механізм банківської застави», — говорить політик.

За словами Віктора Матчука, українські селяни ніяк не зможуть перешкодити концентрації в одних руках земельних масивів по 200 тисяч, 300 тисяч гектарів. Жодного запобіжника проти такого розвитку подій законопроект не передбачає.

«По-друге, закон «Про емфітевзис» дуже вигідний особам, яким треба відмити гроші. Легалізація коштів через створення банку землі — це така дуже «класна» річ для легалізації великих сум. Ніхто ж не знатиме, по якій реально ціні скупили у людей землю. Але прибуток, отриманий від неї, — це вже чисті гроші, з приводу яких начебто є логічні пояснення», — зазначив екс-нардеп.

На думку Віктора Матчука, третьою категорією виступають люди, які займають керівні посади.

«Ці люди сидять у міністерських кріслах і активно лобіюють емфітевзис. Що ними керує — ми можемо лише здогадуватися. Але це точно не інтереси людей і держави (бо бюджету від цих механізмів нічого не перепаде)», — запевняє політик.

Таким чином, за словами Віктора Матчука, законопроект «Про емфітевзис» — це завуальована спроба ввести не просто ринок землі, а запровадити механізм відбирання землі у людей за безцінь.

Виконано за допомогою Disqus