У США розробили робота, що виполює бур'яни

18 листопада 2016 103 0
Новий робот Тertill
technologyreview.comНовий робот Тertill

Американець Джо Джоунз розробив робота, призначеного для виполювання бур'янів, повідомляє N+1.

Почати серійне виробництво нових апаратів і їх продаж розробник планує в 2017 р. Їх вартість складе $250 за шт.

Новий робот Тertill — відносно простий апарат. Він оснащений акумулятором, сонячною батареєю для підзарядки, тримерами з ліскою і декількома датчиками наближення. Апарат здатний пересуватися на чотирьох нахилених колесах, за допомогою яких може пересуватися по складній місцевості.

При виявленні бур'яну робот включає тример і зрізає його. Програмне забезпечення налаштоване досить просто: бур'яном робот вважає будь-яку рослину, що проходить в його кліренс. Відстань від поверхні землі до дна робота становить 3 см. При цьому робот здатний об'їжджати високі рослини і сітку, що відгороджувала посіви, які не зійшли.

За його словами, коли робот буде готовий до серійного виробництва, він отримає дві додаткові функції. Він зможе передавати на смартфон власника інформацію про стан посівів і грунту. Крім того, апарат буде працювати опудалом, розлякуючи кроликів або білок, які можуть нашкодити посівам.

На думку розробника, який заснував компанію Franklin Robotics для виробництва Tertill, новий робот буде цікавий любителям робототехніки, а також фермерам, які вирощують рослини без застосування добрив і засобів проти бур'янів.

Виконано за допомогою Disqus