На Одещині заявили про рейдерство на виноградних полях

28 листопада 2016 102 0
Бульдозером знищено 40-річні виноградники
news.capricorn.ruБульдозером знищено 40-річні виноградники

На Одещині викорчували бульдозером частину виноградників француза-винороба Крістофа Лакарена, що вже 11 років займається виноградарством та виноробством у с. Шабо, пише «Укрінформ».

Про це він розповів журналістам, уточнивши, що невідомий бульдозерист знищив 40-річні кущі виноградника на орендованій території, коли він був у дорозі до Одеси на чергову податкову перевірку.

«Я був уже по дорозі до Одеси на чергову податкову перевірку, які поновилися останнім часом, коли дружина зателефонувала й розповіла, що бульдозер почав викорчовувати наш виноград. Вона викликала поліцію. Склали протокол. Я в повному шоці, бо вирощую виноград на законно орендованій землі, і термін дії оренди закінчується в 2022 р.», — сказав він.

За словами винороба, що є виробником авторських вин під егідою Інституту виноградарства і виноробства ім. Таїрова, «це акт рейдерства — хтось, напевне, хоче забрати землю під забудову».

Крістоф Лакарен звернув увагу, що знищення частини виноградників збіглося у часі з поновленими перевірками господарства податківцями, претензіями з боку інших владних установ.

«Від мене знову вимагають експертизу вироблюваних вин, хоч повний комплекс лабораторних досліджень можна отримати в Таїровському інституті. Це один крок вперед і три назад. А Європа — це не так. Вони не знищують дрібних виробників і конкуренцію. Боюся, що через пару тижнів можу опинитися взагалі без виноградників, і мені доведеться виїхати», — додав винороб.

Він звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням захистити його бізнес, нагадавши, що під час останнього перебування у Франції голова уряду гарантував безпеку французьких інвестицій, які стикаються з рейдерством в Україні.

Виконано за допомогою Disqus