Введення додаткових мит на російські добрива є передчасним — Козаченко

1 грудня 2016 59 0
Леонід Козаченко, президент Української аграрної конфедерації
AgroPolit.comЛеонід Козаченко, президент Української аграрної конфедерації

Українська аграрна конфедерація (УАК) не проти введення додаткових мит на імпорт добрив з Росії, однак перед цим мають бути забезпечені альтернативні поставки, інакше це загрожує зростанню цін на добрива на внутрішньому ринку.

Про це повідомив у своїй заяві президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко, пише прес-служба УАК.

За його словами, окрім Росії існують інші країни, де Україна могла б купувати мінеральні добрива, але щоб домовитися з цими постачальниками, потрібен час.

«Українські аграрії опинилися в дуже непростій ситуації. З одного боку, ціни на мінеральні добрива на внутрішньому ринку зростають, і російський імпорт є серйозним стримуючим фактором. З іншої сторони, ми знаємо, в якій ситуації перебуває вітчизняна хімічна промисловість – вона справді потребує підтримки, інакше ми можемо втратити її. До того ж варто враховувати військові дії на сході України і роль, які в цьому відіграє Росія», — зазначив він.

Також додав, що МЕРТ має провести консультації із усіма учасниками ринку, знайти альтернативних постачальників добрив в Україну і лише після цього ініціювати запровадження мит.

Виконано за допомогою Disqus