Полтавські аграрії назвали секрети успіху в органічному виробництві

1 грудня 2016 53 0
Досвідом органічного виробництва поділилися аграрії Полтавщини
ecowatch.comДосвідом органічного виробництва поділилися аграрії Полтавщини

Полтавські аграрії назвали секрети успіху в органічному сегменті сільськогосподарського виробництва.

Такими деталями поділились учасники семінару «Розвиток органічного ринку в Полтавській області», повідомляє SuperAgronom.com з посиланням на «ЕнергоЛайф.інфо».

Секретами успіху вони назвали увагу до землеробської діяльності, дотримання обґрунтованих сівозмін та захист ґрунту від ерозії.

Директор приватного підприємства «Агроекологія» Гліб Лук’яненко зазначив, що в його господарстві велику увагу приділяють використанню сидератів, доля яких в сівозміні доведена до 20%, використовують також мінімальний обробіток ґрунту та стежать за постійним укриттям землі рослинами, що запобігає ерозії.

«Чомусь всі, коли чують визначення «органічне землеробство», думають, що це суто ручна праця. Це омана, адже органічне землеробство — це інноваційна галузь. Кожного року відбувається створення купи техніки, яка допомагає нам боротися з бур’янами навіть краще, ніж це роблять за допомогою гербіцидів. У нас на господарстві розробляються власні знаряддя обробітку землі, які знищують максимальну кількістю бур'янів», — сказав він.

Для зменшення зараження полів насінням бур'яну, в господарстві також відмовились від внесення гною, а використовують компостування органічних відходів.

Виконано за допомогою Disqus