Через брак коштів працівників НААН відправили у відпустку за власний рахунок

21 грудня 2016 107 0
Причина такого кроку – брак фінансування
volynnews.comПричина такого кроку – брак фінансування

Відсьогодні усі працівники Інституту тваринництва НААН у відпустці за власний рахунок – повідомили телефоном у приймальні очільника установи. Причина такого кроку – брак фінансування. Щоправда, боргів по зарплаті немає – запевнили працівники. Відпустка за власний рахунок триватиме до 3 січня 2017 р.

«Нічого дивного у такому кроці ми не бачимо. Брак фінансування. Це ж бюджетна організація. Із 2015 р., з листопада, ми взагалі працюємо лише три дні у тиждень» — повідомила працівник Інституту.

Інститут тваринництва НААН знаходиться неподалік від Харкова, у смт Кулиничі. До його складу входить державне підприємство «Гонтарівка», де проводяться науково-дослідні роботи, впроваджуються наукові розробки і вирощується племінна ВРХ, свині та вівці.

Нагадаємо, що президент Національної академії аграрних наук (НААН) Ярослав Гадзало в інтерв'ю АgroРolit.com повідомив, що у бюджеті на 2015 та 2016 р.р. загальну суму фінансування НААН зменшено майже на 42%. Тому аграрна наука сьогодні профінансована наполовину від потреби.

Людмила Лутицька, Кurkul.com

Виконано за допомогою Disqus