В Україні зволоженість ґрунту найкраща за 20 років — Укргідрометцентр

24 грудня 2016 103 0
Проте через похмуру погоду протягом місяця, умови для загартування рослин створювалися не цілком сприятливі
kurkul.comПроте через похмуру погоду протягом місяця, умови для загартування рослин створювалися не цілком сприятливі

Зволоження ґрунту в Україні, в кінці осені цього року, виявилося одним з найкращих за останні 20 років. Про це повідомляє «Експерт Агро».

У більшості областей України за рівнем середньодобових температур, за інформацією Укргідрометцентру, припинення вегетації зимуючих культур відбулося в період 25 жовтня — 10 листопада, і тільки в південних областях майже до кінця місяця тривав повільний ріст.

У цілому стан посівів оцінювався Гідрометцентром як добрий та задовільний, проте більшість посівів напередодні зими залишилися слабо розвинутими. У результаті переважання похмурої погоди протягом місяця, умови для загартування рослин створювалися не цілком сприятливі.

Читати по темі: Для розвитку озимих очікуються сприятливі погодні умови — Укргідрометцентр.

«Загрозливих явищ в листопаді не відзначалося. Мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння озимих культур в холодні ночі знижувалася до 0°С — мінус 5°С, в окремих районах Луганської, Харківської, Сумської, Чернігівської, Черкаської та Одеської областей — до мінус 6-10°С. Таке зниження температури грунту на глибині 3 см до мінус 7-10°С могло бути небезпечним тільки для посівів озимого ячменю», — зазначається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus