НААН виробило інтелектуальної продукції на 3,5 млрд грн — Гадзало

3 січня 2017 93 0
Ярослав Гадзало, президент НААН
Kurkul.comЯрослав Гадзало, президент НААН

НААН збільшила виробництво інтелектуальної продукції до 3,5 млрд грн не дивлячись на скорочення кадрового складу. Про це в інтерв'ю Agropolit.com повідомив Президент НААН Ярослав Гадзало.

Керівник пояснив, як в умовах обмеженого фінансування з бюджету Академія здійснює наукову діяльність:

«Якщо брати в цілому, то за два роки підприємства НААН збільшили виробництво інтелектуальної продукції з 500 млн грн до 3,5 млрд грн. Це стосується виробництва насіння практично всіх культур, а особливо – круп’яних і гороху. Ми організували роботу Миронівського Інституту пшениці. Сподіваємося, що у 2017–2018 році в ньому вироблятимуть насіння на майже 3 млн га. Нові сорти, які ми вивели, мають урожайність до 10–12 тонн (і більше) зерна з одного гектару», — розповів Гадзало.

За словами Ярослава Гадзало, загальними зборами Академії прийнято «Концепцію реформування НААН на основі інноваційно-інвестиційного розвитку». Вона передбачає завершення оптимізації наукових установ, підсилення ролі 11-ти Національних наукових центрів, створення 7 зональних науково-інноваційних центрів відповідно до місцевих природно-кліматичних зон.

«Завдання центрів – розроблення і впровадження в АПК новітніх аграрних технологій, інноваційна діяльність і надання дорадчих послуг сільськогосподарським виробникам. На їхній базі відбуваються дні поля, наради, семінари, навчання і демонстрація результатів нових досягнень аграрної науки. Найбільш проблемним є питання боротьби з банкрутством окремих ДПДГ із так званими інвесторами чи кредиторами», — говорить президент НААН.

Виконано за допомогою Disqus