Закордонні фермери моніторять посіви за допомогою додатка Plantix

7 січня 2017 90 0
Додаток допомагає фермерам розрізняти понад 60 захворювань рослин
plantix.netДодаток допомагає фермерам розрізняти понад 60 захворювань рослин

Додаток Plantix, розроблений одним з ганноверських стартапів, допомагає фермерам розрізняти понад 60 захворювань рослин, ряд шкідливих комах, а також ознаки нестачі поживних речовин, пише SuperAgronom.com з посиланням на Рropozitsiya.com.

За словами представника компанії Peat П'єра Мунцеля, за допомогою цього мобільного радника розробники хочуть допомогти фермерам, сільгоспіндустрії, садівникам-любителям визначати хвороби рослин.

За словами голови Peat Сімоне Страя, додаток задумано, як кишеньковий словник, який можна взяти в поле і використовувати в будь-яку хвилину, щоб оцінити збиток для рослин. Адже чим раніше буде знайдена причина проблеми і способи її вирішення, тим ефективніше можна буде запобігти поширенню хвороби.Бета-версію додатка запустили у червні 2015 р. З тих пір його скачали більше 50 тис. разів, з його допомогою було проаналізовано понад 100 тис. фото.

Наприклад, щоб упевнитися, що на кущі помідора — борошниста роса, досить взяти смартфон, відкрити програму Plantix і зробити фото. Протягом декількох секунд діагноз підтверджено.

Після того як фото зроблено і поставлений діагноз, воно зберігається на серверах в Ганновері. Система самостійно вчиться покращувати алгоритми визначення хвороб. Вона вже здатна показати площу поширення шкідників і навіть робити певні прогнози.

Розробники працюють над питанням збільшення масштабу охоплення. Програмне забезпечення можна помістити в будь-яку систему з камерою, що має інтернет-з'єднання, наприклад камери, встановлені на тракторах або дронах, щоб мати можливість моніторити великі області.

Поки найбільшою популярністю додаток користується серед садівників-любителів в Німеччині, Австрії та Швейцарії. Однак у Peat великі амбіції — додаток тестують в Бразилії і Індії.

Виконано за допомогою Disqus