Новий закон стимулює діяльність сімейних ФГ— Павленко

29 липня 2015 94 0
Олексій Павленко, міністр аграрної політики та продовольства України
Кurkul.comОлексій Павленко, міністр аграрної політики та продовольства України

Одним із пріоритетів Мінагропроду є створення передумов для трансформації особистих селянських господарств у повноцінних учасників аграрних відносин. Такі зміни передбачені в проекті Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств» №1599 від 23.12.2014 р., про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За його словами, для належної підтримки розвитку малого та середнього підприємництва аграрного сектору України важливим є здійснення ряду реформ, а передусім – створення правових, економічних та соціальних передумов трансформації особистих селянських господарств в сімейні фермерські господарства з набуттям статусу юридичної особи чи фізичної особи: підприємця-виробника сільськогосподарської продукції, забезпечення повноцінної їх участі в аграрному ринку.

«Проект Закону має на меті створити такі передумови для перетворення особистих селянських господарств у повноцінних учасників аграрних відносин, легалізувати їх та вивести в правове поле. Документом пропонується забезпечити спрощений порядок трансформації, реєстрації та організації їхньої господарської діяльності, процедури отримання дозвільних документів. Наразі законопроект направлений на друге читання Верховної Ради України», — зауважив Олексій Павленко.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою