Виробництво органіки за п'ять років зросло на 90% — Кутовий

26 січня 2017 95 0
Розвиток органічного виробництва визначено КМУ одним із головних пріоритетів роботи Мінагропроду на 2017 р.
facebook.comРозвиток органічного виробництва визначено КМУ одним із головних пріоритетів роботи Мінагропроду на 2017 р.

Приріст виробництва органічної продукції в Україні склав 90% за останні 5 років, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

Про це сказав міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий у вітальному слові, відкриваючи перший міжнародний конгрес «Органічна Україна 2017. Розвиток органічного ринку в Україні – від виробництва до реалізації».

«Органічне виробництво розвивається шаленими темпами, але ми прагнемо, щоб цей процес був більш системним і був значно видиміший і у середині країни і поза її межами. Галузь одна із найдинамічніших. За п’ять років у нас приріст 90%», — сказав Тарас Кутовий.

Він повідомив, що на сьогодні органіка має в обробітку всього 400 тис. га. Проте він вважає, що ця цифра може бути збільшена у кілька разів абсолютно легко.

«У перемовинах міжнародні партнери згадують, що за певних умов, попри закритість для імпорту своїх ринків, вони готові приймати до себе органічну продукцію. Вважаю це дуже гарний показник. Насправді попит на органічну продукцію дуже колосальний», — підкреслив міністр.

Також міністр нагадав, що саме розвиток органічного виробництва визначено КМУ одним із головних пріоритетів роботи Мінагропроду на 2017 р.

«Підтримка органічного виробництва є також важливим напрямком нашої стратегії «3+5». Тому ми розробили «органічний» закон, який вже підтримав Кабінет Міністрів», — додав Тарас Кутовий.

Виконано за допомогою Disqus