В Індії виробництво цукру опуститься до 7-річного мінімуму

28 січня 2017 97 0
У поточному сезоні виробництво цукру в Індії може впасти нижче 20,5 млн т
pixabay.comУ поточному сезоні виробництво цукру в Індії може впасти нижче 20,5 млн т

У 2016/17 МР в Індії виробництво цукру може знизитися до 21,3 млн т — найнижчий рівень за останні 7 років та на 9% нижче, ніж передбачалося раніше, оскільки посуха зменшила поставки цукрової тростини в основних виробничих штатах.

Про це повідомляє «Укрцукор».

Скорочення цукровиробництва може викликати зростання місцевих цін та змусить найбільшого в світі споживача цукру дозволити безмитний імпорт, підтримуючи світові ціни, які перебувають поблизу найвищого рівня за останні півтора місяці.

За останніми даними, в Індії цукрові заводи виробили 10,5 млн т цукру — на 5,3% менше, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

В штатах Махараштра та Карнатака цукрові заводи припинили переробку раніше, ніж очікувалося, як повідомил Асоціація цукровиробників Індії (ISMA).

Цукрові заводи в районах, які найбільше постраждали від посухи, почали зачинятися, тому різниця у виробничих показниках буде значно більшою, порівняно з минулим роком, так як виробничий сезон ще триває.

Зазвичай індійські цукрові заводи працюють в період з листопада по квітень, але в цьому році вони припинили переробку, тому що посуха скоротила обсяги поставок тростини. Трейдери ж говорять, що в поточному сезоні виробництво цукру може впасти нижче 20,5 млн т.

Нагадаємо, в минулому сезоні в штаті Махараштра було вироблено 8,41 млн т цукру, в той час як загальний обсяг виробництва в Індії склав 25,1 млн т. Річний попит становить близько 25 млн т.

«В наступному сезоні в штатах Махараштра і Карнатака виробництво цукру має повернутися до нормального рівня. Тому, в 2017/18 МР буде невеликий надлишок у виробництві цукру, порівняно з річною потребою», — додається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus