На Волині фермер-бельгієць потерпає від рейдерства

2 лютого 2017 293 0
Аграрії стверджують, що до справи причетна АПУ
NewsNetwork.tvАграрії стверджують, що до справи причетна АПУ

Господарство «Кріс-Віт Україна» вже більше року бореться з рейдерськими атаками. Вперше незаконно збирати урожай із земель бельгійського інвестора Крістофа Конінгса почали у 2015 році. Про це повідомила дружина підприємця Вікторія Конінгс у екслюзивному коментарі Kurkul.com.

«Кріс-Віт Україна» обробляє землі у с. Одеради Волинської області.

Жінка зазначає, що проблеми почалися з приходом у їхнє село підприємства «Україна-Баїв».

«Вони просто виходили і своєю технікою засівали наші землі. Коли ми викликали поліцію, правоохоронці нічого не робили. Ми намагалися по-мирному вирішити ситуацію, але порівняно з нами «Україна-Баїв» досить велике господарство. У них набагато більший технічний і людський ресурс. З тих 450 га землі, які ми обробляли у 2015-2016 році наразі залишилося всього 220 га. 26 березня 2016 року розпочато кримінальне провадження щодо незаконного захоплення наших земель, але досі реальних зрушень немає», — коментує Вікторія Конінгс.

Пані Вікторія переконана, що інтереси рейдерів лобіює сільський голова с. Одеради, а також до справи причетна Аграрна партія України.

«Як тільки на посаду прийшов діючий голова Одерадівської сільської ради, він одразу ж почав лобіювати інтереси наших конкурентів. Ми знаємо, що голова Аграрної партії тісно пов’язаний із директором «Україна-Баїв». Та і людина, яка стоїть за цим підприємством — це голова осередку аграрної партії на Волині. Тому є такі припущення», — додає жінка.

Читати по темі: Спецпроект «Полювання на рейдерів»

До слова, ситуацію з рейдерством на «Кріс-Віт Україна» розглянули сьогодні під час 10-ї чергової сесії Волинської облради. Депутат Валерій Діброва оголосив запит прокурору Волинської області Максиму Киричуку, в якому вимагає втрутитись в ситуацію та допомогти бельгійському інвестору.

Детальніше про рейдерство у с. Одеради на Волині читайте вже незабаром на Kurkul.com.

Вікторія Сумченко, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus