На Львівщині вода затоплює сільгоспугіддя

3 лютого 2017 68 0
Вода підтопила 25 га сільгоспугідь у Іршавському районі Львівської області
dsns.gov.uaВода підтопила 25 га сільгоспугідь у Іршавському районі Львівської області

У Львівській області затяжний дощ майже повністю змив сніговий покрив з полів та підтопив деякі з них.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Майже добу у Львівській області йде дощ, який змив з полів більшу частину снігу. На даний час на багатьох полях озимина опинилася практично у калюжах. Так, на полях Жовківського та Іршавського районів озимі вже стоять у воді, така ж ситуація склалася у деяких інших районах.

«3 лютого внаслідок танення снігу, утворення льодових заторів на потічках та річках Закарпатської області, велику кількість опадів у вигляді дощу, підняття рівнів ґрунтових вод та річок відбулося підтоплення 127 дворогосподарств, 4 житлових будинків 25 га сільгоспугідь в Перечинському, Іршавському, Тячівському, Свалявському та Мукачівському районах», — сказано у повідомленні ДНСН.

Аграрії стурбовані станом посівів, адже в тому разі, коли після дощу знову вдарять морози, на полях утвориться щільна льодова кірка.

«Станом на 12:00 03 лютого на ліквідацію наслідків підтоплень залучено від У ДСНС у Закарпатській області 40 чоловік рятувальників, 2 плавзасоби та 8 одиниць техніки; від ГУ національної поліції 5 од. техніки та 15 чоловік особового складу та від БУВР Тиса 75 чоловік, 2 насосні станції, 11 од. техніки», — додається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus