AgroPolit.com виділив п'ять тенденцій органічного руху на 2017 р.

7 лютого 2017 99 0
AgroPolit.com виділив 5 основних тенденцій органічного руху на рік
kurkul.comAgroPolit.com виділив 5 основних тенденцій органічного руху на рік

AgroPolit.com проаналізував основні заяви з виставки «Зелений тиждень» у Берліні та конгресу «Органічна Україна-2017» і виділив 5 головних тенденцій органічного руху на цей рік.

1.На аграрному ринку складається тенденція до переорієнтації виробництва. Це пов’язано з тим, що на світових ринках сировина падає в ціні.

«Тому великі гравці шукають не тільки нові ринки збуту, а й альтернативу вирощування», – каже голова правління асоціації «Органічна Україна» Олена Березовська.

2.Спостерігається тенденція до органічної кооперації. Важлива подія, яка сталася на вітчизняному аграрному ринку – з’явився проект під назвою «Перший національний аграрний кооператив». Це – унікальна платформа для органічних виробників. Плани проекту амбіційні – протягом 2017 р. планується об'єднати 1400 га органічних земель у рамках кластера.

3.Органіка у пріоритеті стратегії Мінагропроду. У стратегії розвитку АПК «3+5» Мінагропроду виділило органічний розвиток як пріоритетний.

«Підтримка органічного виробництва є також важливим напрямком нашої стратегії «3+5». Тому ми розробили «органічний» закон №5448 «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», який вже підтримав Кабінет Міністрів», – зазначив Тарас Кутовий.

4.Земельні аукціони під органіку. Спільно з Держгеокадастром відомство розробляє механізм підтримки виноградарства та стимулювання виробництва органічної продукції шляхом проведення спеціалізованих земельних аукціонів. Передбачається, що учасникам будуть запропоновані земельні ділянки для виробництва органіки й вирощування винограду за пільговими орендними ставками.

Читати по темі: Виробники органіки отримають землю за пільговими орендними ставками — Мінагропрод

5.Розширення експорту. За словами Тараса Кутового, США готові вести переговори щодо поставок української органічної пшениці.

«США в питаннях продовольчої безпеки дуже зарегульовані. Важко виходити на їхній ринок із новою продукцією. Але що стосується органічної пшениці, вони готові вести перемовини, тому що це світовий тренд. У світі землі під органічні продукти потрібно дуже довго готувати. А в Україні землі не такі забруднені» – сказав міністр.

Виконано за допомогою Disqus