Мушак зібрав у Раді необхідну кількість голосів за скасування мораторію

10 лютого 2017 246 0
Олексій Мушак, народний депутат України
gottstat.comОлексій Мушак, народний депутат України

Олексій Мушак зібрав 47 підписів за скасування мораторію на продаж сільськогосподарських земель і готовий подати відповідне звернення у Конституційний суд України. Про це 9 лютого вночі народний депутат повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Для того, щоб подання можна було передати до Конституційного суду, необхідно було зібрати не менше ніж 45 підписів.

«Вперше за історію парламенту зібрано 47 при необхідних 45 підписах нардепів за подання з вимогою скасувати обмеження на продаж-купівлю землі. Те, що вранці здавалося неможливим, вже о 17.40 стало реальністю. Більш того завтра продовжу збір підписів. Цей випадок чітко показує, що в парламенті є значна частка ліберально налаштованих людей, які відійшли від комуністичних догм», — пише Олексій Мушак.

На своїй сторінці у Facebook депутат називає себе «агентом позитивних змін у Верховній Раді». Багато хто пов’язує Олексія Мушака з власником агрохолдингу «Кернел» Андрієм Веревським.

Kurkul.com вирішив дізнатися думку фермера з Київщини Вячеслава Ростовського. Він «позитиву» в цьому не бачить та негативно ставиться до відкриття ринку землі.

«Про яку реформу ми говоримо? Чому земля має продаватися? Раніше за неї воювали і життя віддавали, а сьогодні хочуть продати. Земля — це єдине, що у нас залишилося. Ми і так знаємо випадки, коли на землю приходять холдинги, пограються п’ять років і далі її перепродують. Ми вже не знаємо кому вірити. Продадуть землю, а що буде з людьми, які на ній живуть? Тому не потрібно нам ніяких реформ, ми просто закатаємо рукава і будемо працювати», — коментує фермер.

Нагадаємо, днями Тарас Кутовий зазначив, що мораторій на продаж землі не будуть знімати у поспіху.

Вікторія Сумченко, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus